Vi tilbyr klassisk massasje:

Vi tilbyr også klassisk massasje hjemme hos deg – klikk på lenken, for informasjon.
Massasjen gis standard som liggende, men vi har også muligheter for sittende. Klikk på lenken om du ønsker sittende massasje.

English – click here.

 

klassisk massasje
Klassisk massasje

Klassisk massasje er verdensberømt.

Gjennom knaing, glidninger og trykk løser massasjen opp spenninger i hele kroppen og gir en behagelig og skjønn avslapning.

Regelmessig massasje fjerner tretthet og smerte i skuldre, rygg og nakke. Du føler deg roligere, mykere og mer bevegelig.

Den klassiske massasjen har aner langt tilbake i tid – fra Kon-Fu-Tse for 5000 år siden. I løpet av de siste årene har forskningsstudier vist klare resultater som viser hvorfor massasje har så positive effekter;

– hvilehormoner frigjøres

– blodsirkulasjonen øker

– musklenes spenning avtar osv.

Massasjens viktigste oppgave er å løse opp spenninger i muskulaturen som kan oppstå pga. dårlig arbeidsstilling eller anstrengelse av en eller annen art, men kan også ha mer følelsesmessige årsaker som stress, sinne og angst. Slike spenninger setter seg også i kroppen og kan ofte gi smerter i f.eks. rygg, skuldre, nakke, hofter og knær. Den klassiske massasjen er en av de viktigste behandlingsmetodene mot muskelspenninger og har stor betydning for velvære for kropp og sjel.

Med ulike grep bearbeider man musklene og gjør dem mykere og mer elastiske. Dette øker sirkulasjonen og stimulerer hormon- og nerveaktiviteten.

Svensk klassisk massasje kan være avslappende, behandlende eller forebyggende, alt etter hva klienten ønsker. Klassisk massasje kan for eksempel omfatte triggerpunktbehandling eller idrettsmassasje.

Grunnprinsippet er å øke blodgjennomstrømningen og tøye muskelfibrene. Man bruker de fem grunnteknikkene (effleurage,petrissage, friksjon, tapoment og saksing) og begynner alltid med oppvarming av muskulaturen med lange strykende bevegelser i muskelfiberretningen, vanligvis i retning av hjertet.

Fem grunnteknikker:

Effleurage

Strykninger med håndflater og fingre i vene- og lymfedrenasjens retning. Brukes ofte i begynnelsen og i slutten av en behandling.

Petrissage

Knaing av muskler langs eller på tvers av fiberretningen. Denne teknikken er mer dyptgående enn effleurage og er effektiv for å myke opp huden og øke blodsirkulasjonen.

Friksjoner

En intens bearbeiding av muskler og bindevev. Utføres på tvers av fiberretningen eller i sirkelbevegelser. Denne teknikken er svært dyptgående.

Saksing

Muskelfibrene tøyes rytmisk på tvers av fiberretningen.

Tapotement

Hakking eller klapping med lette slag på musklene Utføres med fingrene, håndflaten eller håndens lillefingerside.

En muskelbehandling i klassisk massasje kan innebefatte flere teknikker:

 

Strain and Counterstrain

Musklene blir lagt tilbake til en posisjon, hvor nervesystemet gir slipp – slik at muskelen slipper spenningen. Kan kreve flere behandlinger.

Revolving

Musklene blir behandlet tilbake til sin naturlige og balanserte tilstand. Kan kreve flere behandlinger.

Triggerpunktbehandling

Triggerpunktmassasje er en dyp behandlingsform som løser opp kroniske spenninger ved hjelp av trykk. Kan kreve flere behandlinger.

 

Axelsons

Klassisk Svensk massasje er utviklet på Axelsons i Sverige. Massasjeterapeuten i Asker massasje er utdannet på Axelsons i Gøteborg og i Oslo.

Massasjen er utformet for å stimulere blodcirkulationen, stärka musklerna och skapa en bättre balans mellan muskler och skelett. Massage är ett fantastiskt redskap att ha i händerna – antingen du väljer massage till husbehov eller vill satsa på massagen som yrke.

Svensk klassisk massage används till exempel vid muskelspänningar, träningsvärk, svullnader, muskelknutor och som allmänt avslappnande och uppmjukande behandling. I Sverige används massage bland annat inom idrott och dans, som ett led i fysioterapi samt på spa och liknande för avkoppling och njutning.

Massage kan gagna spädbarn, äldre, idrottsfolk, konvalescenter – alla mår bra av beröring, för att inte tala om vad en skickligt utförd behandling kan åstadkomma! Med en utbildning i massage har du alltid ett redskap för att kunna öka människors välbefinnande.

Kilde: https://axelsons.se