Forrige side – trykk her.

Trykk på nettstedskart, for en oversikt over alle sidene på nettstedet.

Bindevevsmassasje - Revolving
Bindevevsmassasje – Revolving

Bindevevsmassasje / Revolving

Hva er Revolving?

Revolving er en spesiel form av myofasciell behandling som ble skapt av den Svenske naprapaten Richard Thörn og har tidligere blitt kalt «Deep Tissue». Revolving er nær beslektet med Rolfing og Bindevevsmassasje (men ulik den Tyske variant av Bindevevsmassasje).

Ordet Revolving betyr: RE – gjenskape. VOLVING – bevegelse rundt et ledd.

Revolving er en god og dyptgående behandlingsform som har til formål å korrigere muskulær ubalanse, hvilket bl. a. bidrar til å frigjøre pusten og påvirker dessuten den djupe muskulaturen, holdningen og muskelvevet.

I denne teknikken jobber massøren langs med muskelens fiberretning, i en uttøyd posisjon.

Gjennom å kombinere revolving med massasje og muskulering på de musklene som hjelper ved pust (f.eks. den store og lille brystmuskelen), halsens skrå muskel og ryggmusklene, kan man arbeide opp brystkassen slik at det oppstår balanse og harmoni mellom fremsidens og baksidens muskulatur.

En Revolving behandling gis best som en 50 eller flere minutters behandling.
Dette da behandlingen gjøres sakte. 25 minutters behandling er rett og slett for kort tid.

Behandlingen kan gjerne kombineres med vanlig massasje.

En behandling i Revolving® (bindevevsmassasje)

Revolving® er en problem- og resultatfokusert teknikk.

Behandlingen begynner derfor med å undersøke klientens kropp. Finne områder med restriksjoner og spenninger, som er relatert til eventuelle problemer eller tilstander hos klienten. Dette behøver ikke innebære at du som klient lider av en utfordring som du søker hjelp for, men det kan være en del av en forebyggende behandlingsstrategi for å proaktivt påvirke slik at du beholder velvære.

Du kan få spørsmål om nåværende og tidligere skader, vanskeligheter og annet som direkte eller indirekte påvirker hvordan du har det i dag. Ut ifra dette gjøres en kroppslesning der jeg ser etter ubalanser i holdning og muskulatur, spenninger, skjevbelastninger etc. Det kan også inngå spesifikke tester for bevegelse og/eller styrke i muskler, ledd eller hele området i kroppen.

Under selve behandlingen fokuseres det på de områder der skader, spenningstilstand og restriksjoner påvises og poenget er at kroppen din slipper på muskelspenninger og kort bindevev blir forlenget.

En større del av behandlingen oppleves gjerne som behagelig eller “godt-vondt” men selvfølgelig kan det ibland kjennes skikkelig når et stramt område behandles – så det er viktig at du som klient kommuniserer hvordan det kjennes og i verste fall ber om at trykket reduseres eller at vi tar en pause.

Etter behandlingen kan Du forvente deg at du kjenner deg «lettere» i kroppen, ofte har holdningen blitt mer rak og det kan være lettere å dra inn en dyp pust.

 

Mulige behandlingsreaksjoner av Revolving/bindevevsmassasje

Det er vanlig å bli litt ekstra trøtt på ettermiddagen eller kvelden etter behandlingen – hvilket er naturlig siden kroppen slipper spenninger under behandlingen. Det beste er om du har mulighet til å følge signalene og ta en tidig kveld. I en del fall kan det oppstå en så kalt behandlingsreaksjon samme dag eller dagen efter en behandling som oftest oppleves som en følelse av ømhet eller treningsverk i det behandlede område. Disse reaksjoner er helt normale og viser at kroppen er blitt påvirket på et uvant sett, om du undrer over noen av reaksjonene – ta kontakt med meg!

Opplevelsene kan være ulike fra behandling til behandling. Hvordan ulike grep og teknikker oppleves av din kropp avhenger av dagsform, arbeidsbelastning, kost, treningsopplegg, immunforsvar samt en mengde andra faktorer – så lytt på din kropp og fortell meg hvordan det kjennes idag!

 

Rolfing

Youtube klippet her, viser mer om Rolfing: