Forrige side – trykk på: [sb_parent]

Trykk på nettstedskart, for en oversikt over alle sidene på nettstedet.

Strain/Counterstrain (Massasjeterapeutisk teknikk)

Strain/counterstrain er en metode der man jobber med nervesystemet og løser opp i muskulære spenninger som gir dysfunksjoner i muskler og ledd. Dette kalles ofte for lett kiropraktikk. Dette er en form for behandling som manipulerer spente muskler, og ikke selve skjelettet.

Metoden brukes både på spesielle ømme punkter – såkalte tenderpunkter (må ikke forveksles med triggerpunkter) – eller på spendt muskulatur.

Det ømme punktet anvendes for å lokalisere hvor spenningen sitter. Deretter legger massøren klientens kropp inn i en behagelig posisjon hvor smerten fra det ømme punktet avtar.

Tilsvarende gjelder for en spendt muskel, trigge30rpunkt eller muskelknute. Kroppen legges i en posisjon, hvor muskelen slapper av.

I denne hvileposisjonen (hvor smerten og spenningen er lav) sendes signaler fra det spente vevet til hjernen at det kjennes bekvemt. Hjernen sender nå ut signaler til vevet at den skal slippe på spenningen. Posisjonen holdes i et visst antall sekunder.

Deretter fører massøren klienten langsomt tilbake til den normale stillingen.

Med strain/counterstrain kommer man oppnår man å slippe spenninger i djupt liggende vev og muskler som man ikke kommer til med ved massasjebehandling.

Metoden kallas ibland for den myke kiropraktikken. Det er et behagelig sett å øke bevegelsen i f.eks. ryggraden. Metoden fungerer bra – både på akutte tilstander som nakkesperre og hekseskudd men også på gamla spenninger og skader.