Forrige side – trykk på: [sb_parent]

Trykk på nettstedskart, for en oversikt over alle sidene på nettstedet.

 

 

Musesyke er et mer folkelig uttrykk for det medisinske uttrykket, Tennisalbue.

Symptomene oppleves som skarp, stikkende smerte over knokkelen på utsiden av albuen. Smerten forverres ved aktivering av involverte muskelgrupper som ved grep, bakoverbøyning av håndleddet samt ved uttøyning.

Smerten kan stråle ned på baksiden av underarmen og ut i fingrene. Smerteopplevelsen kan være borte ved hvile av armen. Det er ikke uvanlig om pasienten føler nummenhet i smertefulle området. De fleste rapporterer dessuten om stivhetsfølelse i musklene rundt albuen.

 

Omtrent halvparten av de som utvikler en kronisk tilstand vil oppleve en spontan bedring ved at man regulerer sin egen aktivitet i forhold til hva man tåler. Men dette er en tilstand som fort kan utvikle seg til å bli kronisk. Søk derfor hjelp hvis symptomene vedvarer og sjekk spesielt sittestilling foran PC.

Du kan selv bidra med å tøye involverte muskelgrupper – se under kropp, armer.

Massøren vil massere den vonde armen – da det er musklene her som er årsaken til smertene. Musklene er stive og gjerne spente. Dette er ikke noe som går over av seg selv, hvis du fortsette å sitte foran PC og jobbe som før. Alternativ til å gå til behandling, er å endre sittestilling og alt som påvirker den aktuelle armen. En massør vil kunne gi deg spesifikke råd.

Ofte er denne type tilstander ledsaget av et høyt spenningsnivå i musklene i nakke, skulder og arm. Det er derfor viktig å undersøke nakke og øvre brystrygg hvor man erfaringsmessig finner forhold som forårsaker den økte muskelspenningen.